Activerende werkvormen

Leiderschap

Brein en leren

Diversiteit

Sociaal leren

Het Nieuwe Werken

Organisatie-latency: feedback die niet voedt

Door Guido van de Wiel op 5 november 2013 in De lerende organisatie, Het Nieuwe Werken, Leiderschap, Sociaal leren, Trends in HRD | Reageer
sitemap

In een grote overheidsorganisatie waar ik mensen coach is afgelopen jaar voor twee grote afdelingen Het Nieuwe Werken ingevoerd. De medewerkers mochten vooraf, tijdens en na afloop wel feedback geven op de plannen en in de invoering, maar er werd steeds te laat of... Lees verder »

TinCan API en LRS; is meer beter?

Door Oscar van der Horst op 4 november 2013 in Gamification, Sociale media, Trends in HRD | 2 Reacties

Als HRD’er is het een boodschap die we veel verkondigen: Leren doe je altijd en overal. Op de werkplek, op het internet, in gesprek met collega’s of tijdens het lezen van een boek. Het is een illusie dat het leren ‘klaar’ is na de training met bijbehorende... Lees verder »

Maak social netwerken effectiever door het delen van verborgen ‘know-how’

Hoe managers hardnekkige problemen kunnen oplossen met behulp van de ‘Knowledge-Jam’. Katrina Pugh heeft bij Intel een interessante methode ontwikkeld: ‘Knowledge Jam’. Met behulp van deze methode is de kans groter dat mensen in sociale netwerken kennis zullen... Lees verder »

Het interculturele fingerspitzengefühl

Door Yvonne van der Pol op 21 oktober 2013 in Persoonlijke ontwikkeling, Strategisch HRD, Trainen, Trends in HRD | 2 Reacties

Werk je internationaal en wil je intercultureel effectief zijn? Hanteer dan het drieluik ‘Connect, Perform en Enjoy’*: je kunnen verbinden met mensen uit andere culturen, kunnen presteren in een internationale werkcontext en kunnen genieten van interculturele... Lees verder »

Het eeuwig loerende monster dat trauma heet. Over professionele traumabevordering en de weg naar partnerschap.

Door Edith Lindhout op 11 oktober 2013 in Het Nieuwe Werken, Leiderschap | 1 Reactie

Trauma of niet – dat is de vraag, na afloop van een contactmoment met een vakmens in functie.?Afhankelijk van de manier waarop mensen in functie met je praten vanuit hun vak, over jouw situatie, zorg, wens, probleem, verzoek, pakt het trauma je. Hoe het gesprek... Lees verder »

Leren in tijden van Google: twee persoonlijke ervaringen en een vraag

Door Joitske Hulsebosch op 25 september 2013 in Sociaal leren, Trends in HRD | 3 Reacties

Ziehier Kiekeboe onze nieuwe hamster… Het beestje was ontsnapt en wat zoeken in huis leverde (natuurlijk) niets op. Ik besloot toch even te Googlen en kreeg wat goede tips: (1) zoek ‘s avonds / ‘s nachts want overdag heeft geen zin dan slaapt ie en... Lees verder »